Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


Évértékelés Blogger Sanyitól
A Pécsbánya SE a baráti körünkből alakult nagypályás labdarúgó csapat, mely nagy reményekkel vágott neki az idei 2010/2011-es szezonnak, megcélozván a dobogót.

A tavalyi évben még a megalakulás utáni gondokkal küzdöttünk, viszont ezt követően már a második félévet figyelembe véve a szemet gyönyörködtető 4. helyen végeztünk. Mindez az erősítéseknek és az egyre inkább kialakuló csapategységnek, valamint az idő közben szerződtetett edzőpárosnak köszönhető. Összetettben mindössze a szerény 11. pozíciót kaparintottuk meg elsősorban a gyengébb őszi teljesítményünk miatt.  A nyár folyamán újabb erősítések érkeztek a csapathoz, akik emelik a színvonalat, és így bízhatunk már a fényesebb szereplésben, akár egy dobogós hely elérésében is. Az előszezonban Balatonon edzőtáboroztunk napi 2-3 edzéssel valamint edzőmeccsek közbeiktatásával. Kondink egyre inkább fejlődött és a csapatösszetartásoknak köszönhetően kialakult a megfelelő belső légkör, mely elengedhetetlen volt a szezon kezdete előtt. Stadionunkba visszatérve szembesülhettünk vele, hogy még mindig kiemelkedő helyen játszhatjuk hazai mérkőzéseinket.

 

Augusztus közepén megkezdődött a bajnokság, ám rögtön az első forduló halasztásra került a szövetség nyomására, hiszen túl melegnek ítélték az időjárást. Első mérkőzésünket hazai pályán játszottuk a Szászvár ellen igen felfokozott hangulatban, nagy volt a nyomás rajtunk, hiszen sok szurkoló érkezett ki az idénynyitóra. Sajnos a csapatunkból sokan hiányoztak a nyár végi nyaralás miatt, így felemás csapattal tudtunk csak kiállni és 2:0-s vereséget szenvedtünk. A következő fordulóban már javítottunk és egy érzelem gazdag mérkőzésen 4:3-ra nyertünk idegenben, Sátorhelyen a kiváló hajránknak köszönhetően. Sajnos itt már éreztük, hogy a bírók idén sem mellettünk állnak, hanem inkább a Mohácshoz közeli csapatok mellett. A következő két meccsünket gyakorlatilag a bírói műhibák döntötték el, sajnos nem a mi javunkra. A csapat azonban nem mondott le a kitűzött céljairól és gőzerővel készült a hazai rangadóra.

 

Szeptember 19-én bekövetkezett, amire mindenki várt Pécsett. Megrendezésre került a pécsbányai „El Classico”. Tudni kell, hogy ekkor a Pécsi Dinamo ellen játszottunk, akik szintén hasonló módon jöttek létre, mint mi. Több játékost is elcsábítottak tőlünk az átigazolási időszakban, azonban mint kiderült értük nem volt kár. Standionunk gyakorlatilag megtelt a mérkőzés alatt, a hangulat kiváló volt. Többen voltak kíváncsiak erre a mérkőzésre, mint az ezen a hétvégén megrendezésre került NB2-es PMFC mérkőzésére. A kezdő sípszót követően már tudatosítottuk, hogy csak és kizárólag egy csapat nyerheti meg ezt a mérkőzést és ez nem más, mint a Pécsbánya SE. Az „ősi” ellenfelet lemosva a pályáról 3:0-s győzelmet arattunk. Minden gólunk után görögtűz gyúlt a lelátónkon. A győzelmet követően önfeledt ünneplésbe kezdtünk szurkolóinkkal. Hatalmas élmény volt ez a számunkra, hogy ilyen sokan szeretnek minket. A sikernek köszönhetően megnövekedett önbizalmunk, mely a játékunkon is meglátszott, sorra hoztuk a győzelmeket szebbnél szebb sikereket aratva. Mindez a 10. fordulóig tartott mikor valami megtört bennünk és szégyenletes játékkal vereséget szenvedtünk az utolsó helyezett pályáján. Viszont ez a mérkőzés óvásra került, hiszen jogosulatlanul szerepelt az ellenfél csapatában egy eltiltott játékos. Az óvás tárgyalása még folyamatban van, bízunk a pozitív végkifejletben. A további mérkőzéseinken egyre jobban és jobban játszottunk, ám a bírók folyamatosan ellenünk fújtak és ezzel késztettek minket pontok veszítésére. Volt mérkőzés, ahol sajnos saját magunkat vertük meg, hiszen hiába a rengeteg kidolgozott helyzet, ha mindent képesek vagyunk kihagyni. Mint ezt már a fociból jól tudjuk a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, ez sajnos be is igazolódott sok meccsünkön.

 

Az utolsó mérkőzésünkre érkezve már alig tudtunk kiállni annyira megtizedelődött a társaság a sok sérülésnek köszönhetően, így egész pontosan 11-en voltunk csere nélkül Ivándárdán. (Itt játszik napjaink népszerű színésze, Beleznay Endre) Hatalmas lendülettel elhúztunk 2:0-ra, de sajnos fordítani tudott az ellenfél a mérkőzés vége felé. A csattanó azonban a hosszabbításra maradt, ahol megszereztük az egyenlítő gólunkat.

 

Tökéletesen szimbolizálja ez a mérkőzés az egész féléves teljesítményünket, ahol, ha odaraktuk magunkat, akkor bárkit meg tudtunk verni és lefocizni (akár a listavezetőt is), ha viszont nem, akkor akár a leggyengébb csapat is ellátta a bajunkat. A csapatunkról és a mérkőzéseinkről a hivatalos honlapunkon találhattok további információkat. Minden kedves szurkolónknak köszönjük a kitartó támogatást, melyre a következő félévben még nagyobb szűkségünk lesz, ha el akarjuk érni a kitűzött céljainkat.

 

Hajrá Pécsbánya SE!

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette